"De weg van het hart" 

Regelmatig vraag ik mensen die bij me komen: "Is je hart open?"
Dikwijls moet daar ontkennend op geantwoord worden. En dan komen de redenen waarom het hart gesloten is.
Dan hoef ik niet te voelen wat me zo raakt. Dan hoef ik geen verantwoordelijkheid te nemen voor wat mij pijn doet. Dan kan ik mijn ogen sluiten voor datgene wat eigenlijk aandacht vraagt. Dan ben ik instaat om een ongemakkelijke situatie lang te laten voortduren, enz...enz...
En samen moeten we dan tot de conclusie komen dat wanneer het hart zich sluit, we ook afgescheiden zijn van alles wat ons lief is en van de diepe vreugde die dat met zich mee kan brengen.
Dus hoe ziet ons leven er uit wanneer we met een open hart durven leven, ongeacht in welke verbintenis we ons bevinden. En wat voor consequenties heeft dat in ons doen en laten naar onszelf en anderen.
Iedere ochtend wanneer ik wakker word vraag ik mezelf af: Durf ik vandaag met een open hart te leven. En dan besef ik dat ik een keuze heb. Altijd opnieuw. Durf ik te leven met de waarheid die iedere dag in mij en om mij heen getoond wordt en daar mijn verantwoordelijkheid in te nemen. Ook als die waarheid lastig is en soms bijna niet te verdragen.
Hier wil ik het graag met jullie over hebben tijdens de lezing van ( datum nog niet bekend)

Waar: In Centrum INANNA
Muurhuizen 42 in Amersfoort
Aanmelden  klaske.devries@planet.nl of 033-4620717
Tijdsduur: 19.30  tot ongeveer 21.30
Entree 15,- per persoon


  
 
              Klaske de Vries    Arubalaan 26c   3818 SK Amersfoort         Telefoon: 033-4620717         Mobiel: 06-50633871